Investment Case

Intelligent Implants

En svårighet som Axilium ser hos många Europeiska, och främst Skandinaviska Life Science-bolag, är att de saknar kompetensen och resurser att ta sig över Atlanten till världens största marknad. Intelligent Implants är ett undantag. De är redan globala med en stor del av utvecklingen i det helägda dotterbolaget i Texas, och produkten kommer sannolikt lanseras först i USA. Med sin revolutionerande implantatteknik kan Intelligent Implants accelerera bentillväxt, minska tiden för återhämtning och förbättra livskvaliteten för miljontals människor. Axilium bedömer att teamet har vad som krävs för att få ut denna produkt på marknaden och ta stora marknadsandelar världen över.
En svårighet som Axilium ser hos många Europeiska, och främst Skandinaviska Life Science-bolag, är att de saknar kompetensen och resurser att ta sig över Atlanten till världens största marknad. 

Intelligent Implants är ett undantag. De är redan globala med en stor del av utvecklingen i det helägda dotterbolaget i Texas, och produkten kommer sannolikt lanseras först i USA. Med sin revolutionerande implantatteknik kan Intelligent Implants accelerera bentillväxt, minska tiden för återhämtning och förbättra livskvaliteten för miljontals människor. Axilium bedömer att teamet har vad som krävs för att få ut denna produkt på marknaden och ta stora marknadsandelar världen över.

case_intelligentimplants

Aktuella nyheter om Intelligent Implants

( 2023-03-24 )

Intelligent Implants deltog på Redey Innovative Orthopedic conference

Intelligent Implants deltog på Redey Innovative Orthopedic conference i veckan. Där presenterade Intelligent Implants VD Ben Hertzog deras förstklassiga SmartFuse-teknologi och diskuterade framtiden för ”SMART” ortopediska implantat som kombinerar terapeutiska fördelar (accelererad benläkning) med diagnostiska komponenter (fjärrövervakning av benläkning). Presentationen går att se via länken.

( 2022-10-25 )

Intelligent Implats finalist i kategorin digital medicin av BWB Awards

Intelligent Implats är utnämnd till finalist i kategorin digital medicin av BWB Awards på Biotech Week Boston 2022! Detta är ett stort erkännande av det hårda arbete vårt engagerade team gör för att ta itu med några av de största kliniska problemen inom ortopedi.

( 2022-07-06 )

Intelligent Implants Further Expands Product Development Team to Support the SmartFuse® System for Lumbar Spinal Fusion

Erik Holgersson Welcomed as Director of Product Development Houston, Texas/ Gothenburg, Sweden/ Cork, Ireland (July 6, 2022) – Intelligent Implants…

( 2022-06-01 )

Intelligent Implants Expands Leadership Team and Welcomes Andy Forsberg as Senior Vice President of Product Development

Mechanical Engineer, R&D Expert, and Accomplished Operations Leader with deep roots in medical device commercialization will lead product innovation Houston,…

( 2022-04-09 )

Intelligent Implants Named Best Preclinical-Stage Medical Device Company 2022 in Irish Enterprise Awards

EU Business News provides an absorbing overview of the region and the businesses and individuals operating within it.

Kom i kontakt

Låt oss investera smartare tillsammans.

Kom igång redan idag.
Bli kontakta av oss.